Aanhouding na vondst dode man Arnhem

Geplaatst op 1 februari 2012, om 19:33 uur

ARNHEM – De politie heeft een man uit Arnhem aangehouden in het onderzoek naar de vondst van een dode man in de Dr. Willem Dreessingel in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Hij werd dinsdagavond al aangehouden, maar de politie heeft de arrestatie woensdag naar buiten gebracht.

Een team van 25 rechercheurs onderzoekt twee incidenten in Arnhem. Dinsdagavond trof de politie na een melding even na half tien een gewonde vrouw aan in een huis aan de Klaproosstraat in de wijk Malburgen. De 21-jarige vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nog steeds verblijft.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In het onderzoek naar wat er zich op de Klaproosstraat heeft afgespeeld stuitte de politie later op de avond bij een flatgebouw aan de Dr. Willem Dreeslaan in de wijk Rijkerswoerd op het levenloze lichaam van een tot dusver onbekende man. De politie sluit ook hier een misdrijf niet uit. Op de Willem Dreeslaan werd kort na het aantreffen van de dode man een Arnhemmer aangehouden. In welke relatie hij tot de zaak staat en welke rol hij daarbij speelt wordt nog onderzocht.

In de woning aan de Klaproosstraat is ook woensdag nog onderzoek verricht. In de woning aan de Dr. Willem Dreeslaan is het onderzoek nog gaande. Hoewel beide voorvallen als afzonderlijke incidenten worden beschouwd, is één van de te onderzoeken scenario’s wel of er sprake is van verbanden, meldt de politie.

Zie ook:
Dode man aangetroffen in Arnhem
Gewonde vrouw in huis Malburgen Arnhem