Aanhoudingen bij hennepkwekerijen Twello

Geplaatst op 24 februari 2012, om 16:12 uur

TWELLO – Het drugsteam van de politie heeft vrijdagochtend in Twello twee hennepkwekerijen opgerold. Bij één kwekerij in het centrum zijn twee verdachten opgepakt. In de andere, aan de rand van het dorp, hielden agenten drie mannen aan.

De politie kwam de wietplantages op het spoor na meldingen van overlast. In een woning aan het Marktplein troffen agenten een in werking zijnde kwekerij met bijna 100 planten aan. Er bleek geen stroom afgetapt te worden. De bewoner en een andere aanwezige, een 57-jarige man uit Almelo, zijn aangehouden. Ook bij een woning aan de Schubertstraat was het raak. Agenten troffen kwekerijbenodigdheden aan. Vermoedelijk is de kwekerij korte tijd geleden geoogst. De stroom bleek illegaal afgetapt. De leverancier legt waarschijnlijk een naheffing op. Drie bewoners zijn aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De aangehouden verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaken in onderzoek. De gevonden hennep en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.