Aanrander (25) opgepakt na DNA-match

Geplaatst op 7 februari 2012, om 18:41 uur

DOETINCHEM – De politie heeft maandag een 25-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 25 september vorig jaar in het Bonanzapark aan de Eduard Schilderinkstraat in zijn woonplaats een 49-jarige vrouw op gewelddadige wijze te hebben aangerand.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een DNA-match bij het Nederlands Forensisch Instituut. Zelfs bij een aanranding kan de politie sporen van een verdachte aantreffen.

De vrouw werd in de bewuste nacht rond 04.00 uur door een nog onbekende man in het park benaderd. Hij duwde haar op de grond en betastte haar onzedelijk. De Doetinchemse heeft zich hierbij hevig verzet en nadat de man haar losliet is het slachtoffer naar huis gegaan en heeft daar de politie gebeld. De vrouw werd opgevangen en van haar werd een eerste verklaring opgenomen.

De politie heeft die zelfde nachts een onderzoek naar de verdachte ingesteld en de technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Er is ook een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Daarnaast heeft de politie nog een keer een passantenonderzoek in het park gehouden, maar dit leverde geen bruikbare informatie op. De DNA-match zorgde voor een doorbraak in het onderzoek.

De politie heeft het slachtoffer over de aanhouding geïnformeerd. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag 9 februari voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.