Achterhoeks duo koopt, maar betaalt niet

Geplaatst op 13 februari 2012, om 18:50 uur

ZEDDAM – De politie heeft begin februari een echtpaar uit Zeddam (43 en 49 jaar) aangehouden voor flessentrekkerij. In totaal hebben de twee voor ruim 68.000 euro aan goederen en diensten aangeschaft zonder hiervoor te betalen.

De politie stelde een onderzoek in na diverse aangiftes die zij binnenkreeg van gedupeerden. Bedrijven in Winterswijk, Ulft, Aalten, Dinxperlo en Drempt werden in de periode van februari 2010 tot en met november 2011 door het echtpaar benaderd. Met een smoes bedongen ze dat er goederen, zoals een keuken, of het aanleggen van een tuin, op afbetaling konden worden aangeschaft. Echter na levering van de goederen werd er nooit betaald. In totaal zijn negen bedrijven voor ruim 68.000 euro benadeeld, aldus de politie.

Het echtpaar is verhoord en inmiddels weer in vrijheid gesteld. Alle feiten werden bekend door de verdachten. Er zal nog een inbeslagname van enkele goederen volgen, waaronder een dure boxspring. De man en vrouw bleken al eerder voor vergelijkbare strafbare feiten aangehouden te zijn geweest. Opnieuw zal proces-verbaal volgen. In de strafzaak tegen het echtpaar zal volgens de politie ook de schadeloosstelling van de gedupeerde bedrijven aan de orde komen.