Beschonken benzinedievegge aangehouden

Geplaatst op 1 februari 2012, om 12:07 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een automobiliste (25) uit Apeldoorn opgepakt. De vrouw had getankt zonder te betalen, bleek gedronken te hebben en reed met valse kentekenplaten. Ook de 22-jarige bijrijdster uit Apeldoorn is aangehouden.

Surveillerende agenten zagen kort voor twee uur een auto met hoge snelheid wegrijden bij een tankstation aan de Lange Amerikaweg. Zij gingen achter de auto aan en gaven de bestuurster een stopteken. Tijdens de controle bleek dat er valse kentekenplaten op de auto zaten. Navraag wees uit dat de automobiliste en haar 22-jarige bijrijdster uit Apeldoorn net hadden getankt, zonder voor de brandstof te betalen. Toen de agenten een blaastest van de vrouw afnamen bleek dat zij gedronken had. Beiden vrouwen werden aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bestuurster blies op het politiebureau een promillage van ruim 1.1. Dat is meer dan twee keer het maximum promillage voor ervaren bestuurders. Het duo is ingesloten voor nader verhoor. De kentekenplaten zijn in beslag genomen.