Brandstichter Warnsveld achter de tralies

Geplaatst op 28 februari 2012, om 19:04 uur

WARNSVELD – De 44-jarige K.S. uit Warnsveld is dinsdag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een celstraf van één jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het stichten van brand in zijn eigen woning op 4 september vorig jaar.

Het zag het op die bewuste middag even niet meer zitten, zo verklaarde hij. Uit pure wanhoop stak hij de bank en trap in zijn woning in brand. Voordat hij de boel in de brand zette had hij wel eerst zijn huisdieren in veiligheid gebracht. Daarna stapte hij in de auto en reed hij naar Duitsland. De brandweer bluste het vuur vrij snel en wist daarmee te voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. Wel liep het huis flinke schade op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

S. was wanhopig, omdat hij drie jaar geleden hersenletsel had opgelopen bij een motorongeluk. Hij raakte daarna in de financiële problemen. Ook aan zijn huwelijk en ondernemerschap kwam een eind. Hij kreeg nergens professionele hulp. De officier van justitie eiste twee weken terug een straf van twintig maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. S. zal zich moeten laten behandelen.