Flyeractie zorgt voor eerste aanhouding

Geplaatst op 9 februari 2012, om 09:55 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op donderdagochtend vroeg een 18-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving van een pizzakoerier op zaterdag 14 mei vorig jaar achter de tennisbanen van hotel Inntel aan de Moesmate in Zutphen.

Ruim twee weken geleden heeft de politie in de Zutphense Zuidwijken huis-aan-huis flyers laten bezorgen. Hierin werd aandacht gevraagd voor een overval op een pizzakoerier in mei 2011. De recherche had over deze gewelddadige beroving nieuwe tips ontvangen en hoopte met de flyeractie nog meer bruikbare informatie te krijgen. Ook werden winkeliers aan winkelcentrum de Brink benaderd om een poster over dit onderwerp op hangen. De posters zijn ook bij diverse snackbars, benzinestations en videotheken opgehangen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De flyeractie bleek inderdaad succesvol en donderdagochtend is in alle vroegte een 18-jarige aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de andere verdachten wordt voortgezet, zegt politiewoordvoerder de Ronde.