Getuige noteert kenteken, inbrekers gepakt

Geplaatst op 17 februari 2012, om 09:37 uur

TERBORG – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige man uit Ede en een 23-jarige man zonder vaste woonplaats. Ze worden verdacht van een woninginbraak aan de Laegte in Terborg en aangehouden bij verkeerscontroles.

De inbraak op zondag 25 september werd door de bewoners ontdekt. De politie startte direct een buurtonderzoek, waaruit bleek dat enkele buurtbewoners een verdachte auto hadden gezien. Eén van hen had zelfs het kenteken genoteerd. Het woninginbrakenteam heeft een onderzoek ingesteld en de kentekenhouder, een 21-jarige man uit Ede, als ‘gezocht’ in de politiesystemen geregistreerd. Hij bleek herhaaldelijk niet op het adres aanwezig te zijn waar hij stond ingeschreven, meldde een politiewoordvoerder vrijdag.

Begin januari liep hij bij een verkeerscontrole tegen de lamp. Hij is overgebracht naar het politiebureau en legde een verklaring af. Het inbrakenteam vervolgde het onderzoek naar de tweede verdachte en kwam een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het spoor. Ook hij is als ‘gezocht’ in de systemen gezet. Op zaterdag 11 februari is de man, ook bij een verkeerscontrole, aangehouden. Ook van hem is een verklaring afgenomen. De politie maakt proces-verbaal.