Harderwijk: jongens (17) mishandelen fietser

Geplaatst op 11 februari 2012, om 16:43 uur

HARDERWIJK – In Harderwijk is vrijdagavond een 26-jarige fietser mishandeld door twee zeventienjarige jongens uit die stad. Hij raakte gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Ook de bril van het slachtoffer sneuvelde.

Het voorval werd even na twaalf uur gemeld. De twee jongens liepen samen met enkele anderen over de Stationslaan, toen de fietser samen met zijn partner aan kwam fietsen. Omdat enkele jongens op het fietspad liepen, waarschuwde de fietser hen met zijn fietsbel dat zij naderden. Bij het passeren van de groep zou één van de 17-jarigen de man een klap tegen zijn schouder hebben gegeven. Toen de fietser stopte om te vragen waarom dit nodig was, liepen de twee 17- jarigen vanuit de groep naar de man toe. Van één van hen kreeg hij vrijwel meteen een vuistslag in het gezicht en de ander sloeg een bierflesje kapot tegen het hoofd van de fietser. Hierna kwam een van de andere jongens uit de groep tussenbeide en probeerde de twee 17-jarigen tegen te houden. Er volgde nog een worsteling, waarna de groep er vandoor ging.

Het tweetal kon door de politie op basis van de verklaringen van de fietser en zijn vrouw opgepakt worden op de Wethouder Jansenlaan. Op het politiebureau zijn ze ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Het slachtoffer zal de schade verhalen op de verdachten.