Koek-en-zopie bij schaatsbaan Cortenoever

Geplaatst op 5 februari 2012, om 17:10 uur


BRUMMEN
– In een onder water gelopen weiland in Cortenoever bij Brummen werd dit weekend flink geschaatst. De honderden schaatsliefhebbers werden het hele weekend verwend door Michelle Besseling (33) uit Brummen.

Michelle, die zelf enkele dieren in Cortenoever heeft, kwam aan het begin van de week op het idee om de eigenaar van het weiland te vragen of er op zijn stuk grond geschaatst mag worden. Hij had hier geen probleem mee. Om te zorgen dat het weiland, dat door het hoge water van de IJssel vol was komen te staan met water, niet leeg zou lopen, werd een kolk afgedicht met een grote skippybal. Besseling kreeg het vrijdag echter wel even benauwd toen er een dik pak sneeuw op ‘haar ijsbaan’ kwam te liggen. Samen met enkele vrijwilligers werd een groot gedeelte van de honderden vierkante meters grote ijsbaan sneeuwvrij gemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zaterdag zorgde Michelle de hele dag voor een warm bekertje thee. Deze hield ze warm op een klein petroleumstel. Bezoekers werd gevraagd om een vrijwillige bijdrage te doen. Dat deden velen, want op zondag was er zelf geld over een plak koek. “De skippybal koste 5 euro, maar er is er één stuk gegaan, dus eigenlijk 10 euro. Gisteren heb ik zeker 30 euro verdiend, dus vandaag is er heerlijke koek voor de schaatsers”, aldus Besseling zondagmiddag. “Ik hoef er zelf niet aan te verdienen. Ik vind het gewoon erg leuk om te doen. Het is hier heel gezellig!”

De schaatsers zijn maar wat blij met het koek-en-zopie-tentje van Michelle. “Ze is de moeder van de Cortenoeverse schaatsbaan”, grapt een sportieveling.

Een uitgebreide fotoreportage van het schaatsen is HIER te vinden.