Politie pakt 17 verdachten in drugsonderzoek

Geplaatst op 23 februari 2012, om 08:54 uur

DOETINCHEM – De politie Noord- en Oost-Gelderland is bezig met het afronden van een onderzoek naar het dealen van harddrugs in de Achterhoek. Er zijn in totaal zeventien mensen in dit onderzoek aangehouden.

Twee van hen, een 48 jarige man uit Doetinchem en een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden als de hoofdverdachten aangemerkt. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis.

De politie is in oktober 2011 gestart met een drugsonderzoek. Het vermoeden was, dat er in Doetinchem door meerdere mensen drugs werden verkocht. Niet alleen aan gebruikers uit Doetinchem zelf, maar ook aan druggebruikers uit de regio. Zo kwam men vanuit Ulft, Hummelo en zelfs uit Winterswijk naar Doetinchem om harddrugs te kopen.

Het rechercheteam heeft in de afgelopen periode zeventien verdachten aangehouden, waaronder tal van afnemers. Zeven van hen worden verdacht van medeplichtigheid in de drugshandel, doordat zij bijvoorbeeld harddrugs elders in het land ophaalden. De twee hoofdverdachten werden half en eind januari aangehouden.

In verband met dit onderzoek vonden er enkele doorzoekingen in woningen plaats, waarbij onder meer een geringe hoeveelheid harddrugs en contant geld werd aangetroffen.

Er werden in Doetinchem ook twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. In totaal werden zo’n 400 planten en kweekapparatuur in beslag genomen. In beide gevallen was de stroom illegaal afgetapt.

De twee hoofdverdachten in dit onderzoek bevinden zich nog in de gevangenhouding. De politie is bezig met het afronden van het dossier.