Tien arrestaties bij grote verkeerscontrole - GelreNieuws        

Tien arrestaties bij grote verkeerscontrole

Geplaatst op 24 februari 2012, om 12:01 uur

ARNHEM – Bij een grote veiligheidscontrole in de Arnhemse binnenstad zijn donderdagavond tien personen opgepakt en honderd bekeuringen uitgedeeld. De controle was bedoeld om het veiligheidsbeleving in de stad te vergroten.

Tussen half zes en elf uur  kleurde de Arnhemse binnenstad blauw. Zestig agenten, waaronder ook enkele in opleiding, werden op verschillende strategische punten ingezet om controles uit te voeren. Daarbij werd niet alleen gekeken naar strafbare feiten, maar ook naar verdachte situaties. Incidenteel werd het publiek ook voorzien van een preventieadvies in gevallen waarin ze kans liepen slachtoffer te worden van zakkenrollers.

Tien arrestanten werden opgepakt voor onder meer winkeldiefstal, het verstoren van de openbare orde, heling, belediging van agenten en verzet tegen arrestatie. Drie personen hadden nog een boete of straf openstaan bij justitie.

De bekeuringen die werden uitgedeeld waren onder meer voor het (brom)fietsen in het voetgangersdomein, rijden zonder rijbewijs, alcohol drinken en/of blowen op straat en het onnodig veroorzaken van geluid. De politie laat weten vaker dit soort controles te gaan houden, ook in andere wijken in de stad. Naast het verbeteren van de veiligheidsbeleving had de controle ook een leerdoel voor de agenten door met andere ogen te kijken naar wat er zich op straat afspeelt.