Trio vast voor poging doodslag Nunspeet

Geplaatst op 2 februari 2012, om 12:28 uur

NUNSPEET – De politie heeft een onderzoek afgerond naar de zware mishandeling van een 19-jarige jongen uit Nunspeet eind november vorig jaar. In het onderzoek zijn drie verdachten aangehouden; twee mannen van 20 en 21 uit Nunspeet en een man van 21 jaar oud uit Ermelo.

De mishandeling vond plaats op zaterdag 19 november op de Harderwijkerweg in Nunspeet. Het 19-jarige slachtoffer probeerde een ruzie tussen twee groepen jongeren te sussen, en werd vervolgens zelf ernstig mishandeld. Hij werd tegen de grond gewerkt en geschopt. De verdachten worden ervan verdacht dat ze het slachtoffer tegen het hoofd hebben geschopt, toen deze op de grond lag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee van de drie verdachten misdroegen zich voor de mishandeling al in een horeca-gelegenheid in de buurt, door ruzie te zoeken met anderen. De 21-jarige Ermeloër werd uit de horecagelegenheid gezet, en de twee andere verdachten gingen ook naar buiten. Op straat ontstond om onduidelijke reden een conflict met een andere groep jongeren. Toen er ook over en weer geslagen werd, mengde de 19-jarige zich in de ruzie in een poging de boel te sussen. Met als gevolg dat de agressie van de drie verdachten zich op de Nunspeter richtte, die onderuit gehaald werd en door alle drie de verdachten tegen het hoofd geschopt werd. Nadat zijn belagers stopten en wegliepen, is het slachtoffer, met moeite, naar huis gelopen. Eenmaal thuis is hij door een van zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een gebroken neus, een scheurtje in zijn jukbeen en een hersenschudding te hebben opgelopen.

De jongen deed aangifte van de mishandeling en de politie stelde een onderzoek in. Diverse getuigen en betrokkenen zijn gehoord door de politie. De drie verdachten zijn eerder deze maand aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Twee van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zijn onder voorwaarden geschorst, in afwachting van de behandeling van hun zaak. De politie heeft tegen de drie mannen proces-verbaal opgemaakt. Vanwege de ernst van de mishandeling is hen poging doodslag ten laste gelegd. Het dossier tegen de mannen is ter beoordeling overgedragen aan het openbaar ministerie.