Veel geld en hennep bij verkeerscontrole A1

Geplaatst op 16 februari 2012, om 17:21 uur

RIJSSEN/HOLTEN – Bij verkeerscontrole Ochtendgloren langs de A1 zijn woensdagnacht vijf personen aangehouden. Vier bestuurders waren onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Drie automobilisten raakten hun rijbewijs kwijt.

Twee personen zaten in een auto waarvan de bestuurder nog werd gezocht voor verhoor van een overtreding. In de wagen lag voor 18.000 euro aan contant geld waarvan de legitimiteit niet kon worden verklaard. In de kofferbak lag een zak met 5 kilo hennepplanten. Het geld en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Eén persoon is aangehouden en ingesloten, omdat hij stond gesignaleerd in verband met een faillissement. Twee personen zijn aangehouden in verband werden het zonder recept voorhanden hebben van 9 doosjes clenbuterol, een speedtablet en een zakje hasj.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens het preventief fouilleren is een mes aangetroffen, waar vrijwillig afstand van is gedaan. Bij een automobilist is een geringe hoeveelheid anabole steroïde aangetroffen en de parketpolitie inde in totaal voor 2080,00 euro aan boetes.

Uit diverse hits van de ANPR is door de belastingdienst voor 3700 euro direct als achterstallige belastingschulden geïnd. Twee auto’s werden in beslag genomen.

Verder maakte de politie 36 keer proces-verbaal op voor uiteenlopende zaken.