Vluchtende inbrekers botsen tegen boom

Geplaatst op 29 februari 2012, om 10:22 uur

ELBURG – Drie vluchtende inbrekers zijn dinsdagnacht na een inbraak bij een winkel aan de Jufferenstraat in Elburg tijdens een achtervolging tegen een boom gebotst. Ze wisten te voet te ontkomen, meldde een woordvoerder van de politie.

De inbraak is rond 04.50 uur gemeld. Een oplettende getuige zag de mannen zich vreemd gedroegen bij de winkel. Agenten gingen ter plaatse en zagen onderweg een auto rijden die aan de beschrijving voldeed. Toen zij de bestuurder staande wilden houden, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Tijdens een achtervolging liepen de snelheden hoog op.

In Nunspeet verdween de auto kort uit het zicht van de agenten. Enkele minuten later troffen de agenten de zwaar beschadigde auto aan op de F.A. Molijnlaan. De automobilist was tegen een boom gebotst. De inzittenden zijn er te voet vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld. In de auto zaten waarschijnlijk drie Noord-Afrikaanse mannen. Eén van hen droeg een donkere trui met zwart en witte strepen. Mogelijk zijn de mannen gewond. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.