Vrouwen via babbeltruc bestolen van ketting

Geplaatst op 8 februari 2012, om 14:55 uur

GROENLO – Een 82-jarige vrouw uit Groenlo is dinsdag op de Beltrumsestraat in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een nog onbekende vrouw in een auto met een Duits kenteken had haar via een truc haar ketting afhandig gemaakt. Hetzelfde gebeurde op het Beuksveld in Meddo bij een 64-jarige vrouw uit Winterswijk.

De 82-jarige vrouw liep rond 15.00 uur over de Beltrumsestraat in Groenlo. Ter hoogte van een computerwinkel werd zij vanuit een lichtkleurige auto met drie Duitse kentekenplaten  door een vrouw aangesproken. Nadat de Groenloose deze vrouw te woord had gestaan, stapte deze laatste uit de auto en wilde haar als blijk van dank een gouden ketting omdoen. Ondanks het feit dat de bejaarde vrouw dit weigerde, hield de onbekende vrouw niet op en zag hierbij  kans om de ketting van de Groenlose te stelen. Hierna stapte de getinte vrouw snel in de auto die vervolgens wegreed in de richting van de Goudsmitstraat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kort daarna kwam bij de politie een melding binnen over een soortgelijke situatie in Meddo (Winterswijk). Daar was rond 14.40 uur een 64-jarige Winterswijkse op het Beuksveld aangesproken door een getinte vrouw uit een auto met een lichte kleur. Ook haar waren diverse sieraden aangeboden en was de eigen ketting gestolen. De onbekende vrouw was vervolgens weer in de auto gestapt. In deze auto, vermoedelijk met Duitse kentekenplaten, hadden nog drie andere vrouwen en een mannelijke bestuurder gezeten.

Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en op een gegeven moment werd de verdachte auto in de buurt van Winterswijk gesignaleerd. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Meerdere politie-eenheden hebben de auto tot in Duitsland (Sudlohn) achtervolgd. Hierbij was ook de Duitse politie betrokken. Men wist te ontkomen en de politie heeft beide diefstallen in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.