Zakkenrollerfamilie opgerold - GelreNieuws.nl

Zakkenrollerfamilie opgerold

Geplaatst op 18 februari 2012, om 15:01 uur

ACHTERHOEK – Mede dankzij een alerte getuige is vrijdag een familie van Oost-Europese afkomst, woonachtig in Breda, aangehouden nadat ze waren betrapt op zakkenrollerij. Een 20-jarige man, 35-jarige vrouw en een 13-jarig meisje zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Twee kinderen, een jongen van 8 en meisje van 10, zijn overgedragen aan andere familieleden.

Een getuige zag dat de vrouw, samen met de twee meisjes, vrijdagmiddag bij een supermarkt aan de Oranjestraat in Varsseveld eerst bij het afrekenen de pincode afkeek van een oudere vrouw. Buiten spraken de meisjes de oudere vrouw aan en leidden haar af, terwijl de 35-jarige vrouw de pinpas van de oudere vrouw uit haar portemonnee haalde. Direct na dit incident heeft de getuige de gedupeerde vrouw en de politie gewaarschuwd. De rekening van de vrouw is meteen geblokkeerd en de politie heeft de familie, aan de hand van het verstrekte signalement en kenteken van hun auto, korte tijd later aangetroffen aan De Leest in Lihctenvoorde.

De politie trof de bewuste auto aan vlakbij een supermarkt. In de auto zaten de 20-jarige man en het jongetje. In de supermarkt bleken de vrouw en de meisjes alweer een tweede slachtoffer te hebben uitgekozen. Van een winkelende vrouw werd geld uit haar portemonnee gestolen maar toen de portemonnee op de grond viel, werd de diefstal opgemerkt door de winkelende vrouw. Personeel van de supermarkt was al bezig de vrouw en meisjes op te houden in afwachting van de politie.

De vrouw, de man en het 13-jarige meisje zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Er wordt ook onderzocht of de familie legaal in Nederland verblijft. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De twee jongste kinderen zijn overgedragen aan andere familieleden