Zutphenaar (30) vast voor drugshandel - GelreNieuws.nl

Zutphenaar (30) vast voor drugshandel

Geplaatst op 14 februari 2012, om 18:37 uur

ZUTPHEN/LOCHEM – De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel een 30-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het handelen in hard- en softdrugs. Een 42-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor het in bezit hebben en verhandelen van softdrugs.

De politie stelde begin februari een onderzoek in, in een woning aan de Talmastraat in Zutphen. Hier trof de politie allerlei goederen aan die bedoeld zijn voor het kweken van hennep. Ook werden enkele kilo’s zogenaamd hennepgruis aangetroffen. De 42-jarige man die op dat moment in de woning was is aangehouden. Hij verklaarde dat de goederen van hem waren. De man is na verhoor heengezonden en de politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De woning stond op naam van de 30-jarige man uit Zutphen. Deze is door de woningbouwvereniging uit zijn woning gezet.

Enkele dagen later, op 7 februari, volgde in bijzijn van een rechter-commissaris een huiszoeking in een woning aan de Poldermolenlaan in Lochem. Daar trof de politie een hoeveelheid hard- en softdrugs aan, en diverse goederen die de handel in harddrugs doen vermoeden, zoals weegschaaltjes en verpakkingsmaterialen. Ook werden goederen aangetroffen die gebruikt worden bij hennepteelt, zoals groeimiddelen. In deze woning is de 30-jarige Zutphenaar aangehouden. Twee andere personen die in de woning waren, zijn wel aangehouden en verhoord, maar na verhoor heengezonden. Alle aangetroffen drugs en materialen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De 30-jarige Zutphenaar is in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek en afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft zijn hechtenis met 14 dagen verlengd. De politie is bezig het onderzoek af te ronden en zal het dossier binnenkort overdragen aan het Openbaar Ministerie.