Zwaargewonden bij ongeval A1 Apeldoorn

Geplaatst op 26 februari 2012, om 15:54 uur

APELDOORN – Twee mannen van 22 en 26 jaar uit Enschede zijn zondagochtend zwaargewond geraakt toen de auto waarin zij zaten meerdere keren over de kop sloeg. Dat gebeurde op de snelweg A1 ter hoogte van Apeldoorn, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde rond tien voor half negen. Een 22-jarige bestuurder uit Haaksbergen reed over de A1 bij Apeldoorn met in zijn auto drie passagiers. Bij het inhalen van een auto kwam de man met een voorwiel in de middenberm terecht. Hij corrigeerde en verloor hierbij de macht over het stuur. Hierdoor raakte de auto van de snelweg af. Sloeg in de berm meerdere malen over de kop en belandde uiteindelijk in een sloot. Twee mannen die achterin zaten raakten hierbij ernstig gewond. Zij zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de twee mannen die voorin zaten zijn door een ambulance meegenomen voor controle.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De blaastest wees uit dat de 22-jarige bestuurder niet onder invloed was van alcohol. De politie onderzoekt de exacte oorzaak van de eenzijdige aanrijding.