16-jarige opgepakt voor mishandeling agent - GelreNieuws        

16-jarige opgepakt voor mishandeling agent

Geplaatst op 24 maart 2012, om 18:14 uur

ZELHEM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Zelhem een 16-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor mishandeling van een agent. Twee anderen werden aangehouden voor het niet opvolgen van een politiebevel.

Rond 00.45 uur kreeg de politie de melding van een opstootje bij een jongerencentrum aan de Stationsstraat. Agenten die ter plaatse gingen troffen een groep van ongeveer veertig jongeren aan. Ze wilden aangifte doen omdat één van hen een duw van een beveiliger zou hebben gekregen, waardoor deze persoon was gevallen. Toen agenten vertelden dat ze hiervoor zaterdag overdag contact konden opnemen met de politie werd de sfeer grimmiger. Omdat de jongeren het verkeer belemmerden werd door de politie verschillende malen gevorderd om te vertrekken.

De 16-jarige jongen uit Doetinchem voldeed niet aan deze vorderingen en een agent wilde hem aanhouden. Een tweede agent wilde daarbij assisteren, maar kreeg van de 16-jarige jongen direct een klap op zijn oog. Hierop is de jongen aangehouden voor mishandeling. Hij is overgebracht en ingesloten voor nader verhoor. Zijn ouders zijn van het incident op de hoogte gesteld. De agent liep door de klap oogletsel op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Tijdens dit incident werden ook een 17-jarige jongen en een 46-jarige man, beiden uit Zelhem, aangehouden. De jongen voldeed ook niet aan de vordering om te vertrekken en gedroeg zich vervelend. Hij wilde agenten te lijf gaan en werd aangehouden. De 46-jarige man die zich met de aanhouding bemoeide werd eveneens aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden met een boete voor het niet opvolgen van een bevel.