Agenten gewond bij aanhouding in Heerde - GelreNieuws        

Agenten gewond bij aanhouding in Heerde

Geplaatst op 25 maart 2012, om 11:04 uur

HEERDE – Twee politieagenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt toen ze bij een aanhouding in het centrum van Heerde werden aangevallen door familie van de aangehouden verdachte, een 22-jarige Heerdenaar.

Eén agent werd meerdere malen met een vuist in het gezicht geslagen, de ander heeft vermoedelijk gekneusde ribben opgelopen in de confrontatie. De agressieve familieleden zijn aangehouden en ingesloten in een politiecel.

De politie kwam ter plaatse na een melding van een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid. Op de Stationsstraat hielden zij, op aangeven van personeelsleden van de uitgaansgelegenheid, de man aan die verdacht werd van betrokkenheid bij die vechtpartij. De man, een 22-jarige inwoner van Heerde, verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Terwijl politieagenten hem onder controle probeerden te krijgen, begonnen ook omstanders zich met de situatie te bemoeien. Daaronder bevonden zich de vader en de broer (50 en 20 jaar oud uit Heerde) van de aangehouden verdachte.

Ondanks waarschuwingen dat beiden op afstand moesten blijven, bleven zij proberen de aanhouding te voorkomen. Daarop werd tegen 50-jarige Heerdenaar pepperspray gebruikt. Dit weerhield hem en zijn zoon er echter niet van om de politieagenten fysiek aan te vallen. Beiden zijn aangehouden en hen zullen verschillende strafbare feiten ten laste worden gelegd: mishandeling, bedreiging, het belemmeren van ambtshandelingen, en het niet voldoen aan een bevel van een politieambtenaar.