Autokrakers vast na achtervolging op A28

Geplaatst op 29 maart 2012, om 20:12 uur

NUNSPEET – De politie en Koninklijke Marechaussee hebben woensdagavond na een wilde achtervolging in Nunspeet twee mannen uit Utrecht opgepakt. Ze zijn ingesloten en worden in ieder geval verdacht van een inbraak in een auto in Zwolle.

De Koninklijke Marechaussee zag rond 21.00 uur op de afrit van de A28 onder ‘t Harde een auto staan. Buiten de auto stonden twee mannen met een koffer. Toen men hen wilde aanspreken, stapten beiden direct in de auto en gingen er met hoge snelheid vandoor. De koffier lieten zij achter. Via de mobilofoon werd de meldkamer in Apeldoorn op de hoogte gesteld en meerdere politie-eenheden werden rond Nunspeet samengetrokken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bestuurder reed op een gegeven moment de afrit Nunspeet Oost af om vervolgens te keren en al spookrijdend over de vluchtstrook van de A 28 verder te gaan. De auto werd gevolgd door eenheden met zwaailicht en sirene om het overige verkeer op het gevaar te attenderen.

Bij de afslag Elspeet verliet de bestuurder de snelweg en reed richting de bebouwde kom van Nunspeet. Ter hoogte van de kruising Elburgerweg met de Mozartlaan had de politie de weg geblokkeerd. De bestuurder van de vluchtauto koos eieren voor zijn geld en stopte. De auto werd klemgezet en de twee inzittenden, twee 24-jarige mannen uit Utrecht, werden aangehouden.

De koffer bleek bij een auto-inbraak in Zwolle te zijn gestolen. Het duo is ingesloten voor verhoor en naast het proces-verbaal voor de auto-inbraak wordt de bestuurder ook geverbaliseerd voor de nodige verkeersovertredingen en het in het gevaar brengen van het overige verkeer.