Brandweerwagen betrokken bij aanrijding

Geplaatst op 13 maart 2012, om 07:52 uur


ZUTPHEN
– Een brandweerwagen die onderweg was naar brand in Zutphen is dinsdagochtend op de Den Elterweg betrokken geraakt bij een aanrijding. Een 48-jarige automobiliste uit Zelhem raakte licht gewond.

Het ongeval gebeurde kort voor 7 uur ter hoogte van de kruising met de Kleine Omlegging. De auto van de vrouw kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De brandweerlieden bleven ongedeerd en verleenden direct eerste hulp. De vrouw is vervolgens door de hulpdiensten uit haar auto gehaald en met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens brandweercommandant Henk Timmermans heeft de vrouw enkele kneuzingen en blauwe plekken overgehouden aan het ongeval. ,,Ze is enorm geschrokken”, liet Timmermans ’s middags via zijn eigen twitteraccount weten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Een brandende schutting aan de Marsweg in Zutphen, waar de brandweerwagen naar onderweg was, is geblust door een andere brandweerwagen, ook van de Zutphense brandweer. Die brand blijkt vermoedelijk te zijn aangestoken.

[jwplayer mediaid=”63295″]

Video: Omroep Gelderland