Dierense brandweer scheurt langs flitspaal

Geplaatst op 29 maart 2012, om 09:11 uur

DIEREN – De vrijwilligers van de Dierense brandweer kunnen vanaf zondag op weg naar de kazerne, na het gaan van hun pieper, met een hogere snelheid langs de flitspaal aan de Harderwijkerweg scheuren. Deze gaat dan bij een melding voor de brandweer voor zes minuten uit.

Sinds de verhuizing van de kazerne is de flitspaal een doorn in het oog van de hulpverleners. Op weg naar de kazerne werden zij vaak geflitst. De boete die ze dan kregen, moesten ze zelf betalen. Om dat te voorkomen werd vaak net voor de flitspaal hard op de rem getrapt, wat weer voor gevaarlijke situaties zorgde. De brandweer is daarom in gesprek gegaan met de gemeente.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De flitspaal is afgelopen week uitgerust met een alarmontvanger, ongeveer net zoiets als wat de brandweerlieden zelf bij zich dragen. Deze geeft bij het krijgen van een melding een signaal, waardoor de flitspaal voor zes minuten uit gaat. Omdat meerdere brandweerkorpsen klagen over flitspalen op de route naar de kazerne, wordt het systeem mogelijk ook in andere plaatsen geïntroduceerd.