Doesburgers vast na geweld tegen agenten

Geplaatst op 4 maart 2012, om 15:42 uur

DOESBURG – De aahouding van een 21-jarige automobilist uit Doesburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag in die stad flink uit de hand gelopen. De man bleek onder invloed van alcohol. Zo’n 50 omstanders keerden zich tegen de politie.

Agenten controleerden de Doesburger op de Markt. Hij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden, waarbij de man zich hevig verzette. De agenten gebruikten peperspray waarna de man probeerde weg te lopen. Een paar meter verderop werd hij door de agenten onder controle gebracht. Zo’n vijftig omstanders zouden om de agenten en de Doesburger heen zijn gaan staan. Er ontstond een grimmige sfeer in de richting van de politie. Een 22-jarige man uit Doesburg zou vanuit de menigte een glas hebben gegooid naar de agenten en hen ook hebben beledigd. Nadat meerdere politie-eenheden, waaronder een hondengeleider, ter plaatse kwamen kon de rust wederkeren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 21-jarige automobilist en 22-jarige glasgooier zitten vast voor onderzoek. Een van de agenten hield een pijnlijk gezicht over aan een klap die hij kreeg.