Eerbekenaar bekent moord op autohandelaar - GelreNieuws.nl

Eerbekenaar bekent moord op autohandelaar

Geplaatst op 2 maart 2012, om 10:13 uur

ARNHEM – De 37-jarige man uit Eerbeek die verdacht wordt van de moord op de Beekbergense autohandelaar Henk van Ravenhorst heeft bekend dat hij de moord gepleegd heeft. Hij werd eerder tot zestien jaar cel veroordeeld. Vrijdag stond hij terecht in Arnhem in hoger beroep.

De 48-jarige Henk van Ravenhorst verdween eind december 2009. Zijn lichaam werd drie weken later pas gevonden bij Hoog Soeren. Uit sectie bleek dat hij met 12 messteken om het leven is gebracht. De politie vond veel bloedsporen van zowel de verdachte als het slachtoffer. Toch bleef de man uit Eerbeek tot op de dag van vandaag ontkennen. Hij is zelf ook autohandelaar.

Hij zegt dat hij Van Ravenhorst vermoorde vanwege financiële problemen die hij vanwege de autohandel met het slachtoffer had. Justitie vermoed schulden.

De ruzie tussen Van Ravenhorst en verdachte draaide om de verkoop van één auto. Die moest verdachte nog betalen aan het slachtoffer, maar omdat degene die de auto weer kocht van de verdachte niet betaald had, kon verdachte Van Ravenhorst ook niet betalen. Toen na drie weken er nog geen geld was, ging Van Ravenhorst naar bedrijf verdachte in Eerbeek en daar ontstond uiteindelijk buiten ruzie over het geld bij de auto van verdachte. Die had een mes in zijn auto liggen en pakte dat en stak in een opwelling.

Hij heeft de autotransporter van Henk naar het bedrijf van Van Ravenhorst gereden. Daarna met de bus naar ziekenhuis geweest om zijn gewonde hand te laten behandelen. Uiteindelijk het lichaam in een auto gelegd en gedumpt.

Verdachte durfde al die tijd niet toe te geven het gedaan te hebben. Uit angst en schaamte richting zowel zijn eigen familie als die van Van Ravenhorst. Nu speelt toch zijn geweten op. Hij zegt spijt te hebben van zijn daad en dat hij en Van Ravenhorst helemaal geen ruziemakers zijn. “Gebeurde in een opwelling”.

Het Openbaar Ministerie twijfelt aan het verhaal van de verdachte, omdat de tijdlijn niet zou kloppen. Daarom wil de advocaat-generaal dat de verklaring goed wordt onderzocht om te kunnen oordelen of het moord of doodslag was. De zaak is daarom aangehouden. Als de bekentenis van de verdachte wordt geaccepteerd, krijgt hij vele jaren minder gevangenisstraf, omdat hij dan wordt veroordeeld voor doodslag en niet voor moord.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com