Helikopter stort neer op terrein Van der Morst

Geplaatst op 25 maart 2012, om 15:37 uur

ZWOLLE – Op het terrein van hotel-restaurant de Koperen Hoogte in Zwolle, één van de bedrijven van zakenman Hennie van der Morst uit Gorssel, is zondagmiddag een helikopter in een meer beland. Er zijn geen gewonden gevallen.

Aan boord was de 52-jarige piloot uit Poeldijk en een vader (41) met zijn 9-jarige zoon uit De Lier. Zij zijn uit de helikopter gekropen en zwemmend naar de kant gegaan. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Tientallen bezoekers van de Koperen Hoogte, die in de zon op het terras zaten, zagen het ongeluk gebeuren. De schrik zat er bij de ooggetuigen goed in. De Koperen Hoogte heeft als één van de weinige horecabedrijven in Overijssel een eigen helikopterplatform. Van der Most verplaatst zich vaak per helikopter.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De luchtvaartdienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk. De helikopter zou een paar seconden na opstijgen zijn neergestort. Ondernemer Hennie van der Most zat niet in de helikopter. Er was op Twitter enige verwarring of de eigenaar van de Koperen Hoogte in de helikopter zat.