Inbreker op heterdaad aangehouden in Ermelo - GelreNieuws.nl

Inbreker op heterdaad aangehouden in Ermelo

Geplaatst op 18 maart 2012, om 12:41 uur

ERMELO – De politie heeft zondagochtend in Ermelo, mede dankzij een oplettende buurtbewoner, een 39-jarige inbreker op heterdaad aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 05.00 uur een melding dat er op de Pallandtstraat een woninginbreker was overlopen. Hij was op een fiets gevlucht en de politie had een goed signalement gekregen. In verband met de vele woninginbraken op de Veluwe, waren er meerdere politie-eenheden, die bij de zoekactie betrokken werden. Ook werden de aanwezige politie-bikers ingezet.

Deze hadden succes, want via een steegje, fietste de verdachte nagenoeg in hun armen. De man, een bekende van de politie, werd aangehouden en in de buurt werden autopapieren aangetroffen. Bij fouillering had de man drie navigatiesystemen bij zich.

De agenten konden de eigenaar van één van de navigatiesystemen direct achterhalen, omdat het woonadres erin vermeld was. Een tweede gedupeerde heeft ook al aangifte gedaan en het derde navigatiesysteem ligt nog op het politiebureau.
Tijdens een zoektocht naar gedupeerde autobezitters trof de politie veel onafgesloten auto’s aan, terwijl er wel het nodige aan waarde in lag. De politie adviseert dringend om geen spullen van waarde in de auto achter te laten.

De verdachte is ingesloten en over de afhandeling wordt overleg met het Openbaar Ministerie gepleegd.