ME onderzoekt moordplek Twello opnieuw

Geplaatst op 6 maart 2012, om 14:28 uur


TWELLO
– De ME heeft dinsdag opnieuw een onderzoek gehouden op en rond de plek in Twello waar Frans Harks vorig jaar november werd vermoord. In een gebied rond het Zwarte Pad werd gezocht naar ‘bewijsmateriaal’.

Waarnaar precies naar wordt gezocht wil de politie in verband met het onderzoek niet zeggen. In een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht werd gemeld dat de politie onder meer op zoek is naar een rood petje en een mes. De nieuwe zoektocht begon dinsdagochtend. Een ME-peleton van twintig personen werd ingezet. Het zoekgebied is dit keer veel groter dan bij een eerdere vergelijkbare operatie. Het strekt zich uit van het Zwarte Pad tot aan de IJssel bij Deventer.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Harks werd tussen maandagavond 21 en dinsdagochtend 22 november om het leven gebracht. Hij fietste op de laatste dag van zijn leven meerdere keren op en neer tussen Twello en Deventer. De 52-jarige Twellonaar zou rond 20.00 uur ’s avonds in het Twellose opvanghuis Aanzien, waar hij woonde, tien euro hebben geleend van zijn huisgenoot, om daarop weer naar Deventer te fietsen.

De politie hield in verband met deze zaak eerder een 24-jarige mede-bewoner van Aanzien aan als verdachte. Begin december moest hij vanwege onvoldoende bewijs  weer worden vrijgelaten. Het politieonderzoek is nog in volle gang.