Militair filmde in toiletten kazerne Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Militair filmde in toiletten kazerne Apeldoorn

Geplaatst op 26 maart 2012, om 16:46 uur

ARNHEM – Een 32-jarige militair heeft stiekem filmopnames gemaakt op de damestoiletten en zonnebank op de kazerne in Apeldoorn. Twee jonge vrouwen zijn daarvan het slachtoffer geworden. Dat beweert althans het Openbaar Ministerie. Die heeft de man aanranding ten laste gelegd.

Dat zou hij hebben gedaan op 15 en 19 april 2010. De zaak werd maandag in de Arnhemse rechtbank nog niet inhoudelijk behandeld. Dat was wel de bedoeling, maar het strafdossier bleek nog niet compleet te zijn. Er ontbreken bijvoorbeeld nog beeld- en geluidsbestanden.

De zaak wordt weer opgepakt op 11 juni. Voor de verdachte is het vervelend dat er weer uitstel is, zei hij maandag tegen de rechters. Dat meldt de Stentor. “Ik leef al jaren in onzekerheid, samen met mijn vrouw.” Zo werd hun huwelijk vorig jaar zomer uitgesteld, omdat hij was opgepakt en drie dagen vastzat, vlak voordat hij zijn ja-woord zou geven. “In december ben ik alsnog met haar getrouwd. Maar wel veel soberder, want deze zaak heeft veel geld gekost”, aldus de Deventenaar.

De man werkt niet meer voor Defensie. Hij heeft ander werk gevonden.