Opnieuw grote verkeerscontrole in Zutphen - GelreNieuws        

Opnieuw grote verkeerscontrole in Zutphen

Geplaatst op 24 maart 2012, om 17:25 uur

ZUTPHEN – Bij een grote verkeerscontrole aan de IJsselkade in Zutphen zijn vrijdag 70 bekeuringen uitgedeeld. Naast de politie werkte de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane en de Rijksdienst voor het Wegverkeer mee.

De controle startte rond 15.00 uur en was om 22.00 uur afgerond. De politie heeft bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het rijden zonder helm, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet dragen van de autogordel, het niet stoppen voor een rood verkeerslicht, het rijden met gladde banden en het niet handsfree bellen.

Een 41-jarige man uit Roemenie is aangehouden omdat hij in het bezit was van een vals identiteitsbewijs en een vals rijbewijs.

Ten slotte heeft de politie van vijf personen een achterstallige boete met een totaal van 970 euro geïnd.

De aanwezige belastingdienst heeft wegens achterstallige belasting ruim 14.000 euro geïnd. Daarnaast werd een aantal voertuigen met een totale waarde van 98.000 euro in beslaggenomen.

Ruim een week geleden hield de politie ook al een controle aan de IJsselkade, maar daar werkte de overige overheidsdiensten niet aan mee.