Politie zoekt gedupeerden en getuigen van aanrijding

Geplaatst op 16 maart 2012, om 18:07 uur

EIBERGEN – De politie zoekt gedupeerden en getuigen van een aanrijding die vrijdagochtend in Eibergen heeft plaatsgevonden. Een 25-jarige inwoner uit die plaats is aangehouden en in verband met zijn alcoholgebruik is zijn rijbewijs ingevorderd.

De politie kreeg vrijdagochtend rond 07.15 uur een melding dat op de Huenderstraat in Eibergen een zwaar beschadigde auto stond. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de bewuste auto met lekke voorbanden aan. Ook had de auto op diverse plaatsen schade.

Via het leasebedrijf kwam de politie bij de bestuurder, een 25-jarige man uit Eibergen. Hij bekende te hebben gereden en bleek nog onder invloed van de eerder genuttigde drank. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau bijna 1.7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij krijgt dit voor het rijden onder invloed, maar ook voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

De schade aan zijn auto is vermoedelijk vanmorgen omstreeks 05.00 uur ontstaan. Het is niet duidelijk of hij tegen een andere auto is gebotst. Dat hij de stoeprand of paaltjes moet hebben geraakt, is aan de schade te zien. Waar dat is gebeurd is nog niet duidelijk.

De politie zoekt contact met gedupeerden en eventuele getuigen die de man in een blauwe Volkswagen hebben zien rijden. Hij heeft vermoedelijk schade gereden tussen de Hageman-straat en de Huenderstraat.