Politiewagen botst tijdens achtervolging

Geplaatst op 18 maart 2012, om 15:44 uur

ARNHEM – Tijdens een wilde achtervolging in de omgeving van Arnhem is zaterdagavond een politiewagen tegen een mast gebotst. Een agent raakte licht gewond. Ondanks de massale politie-inzet wist de verdachte te ontkomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de videosurveillance zaterdagavond omstreeks 22.15 uur zagen politieagenten een auto rijden op A50 tussen Heteren en Arnhem. Na een snelheidsmeting gaven zij de bestuurder een volgteken om het voertuig staande te houden bij een tankstation. De bestuurder leek de aanwijzing te volgen, maar op het laatste moment ging de auto terug de hoofdrijbaan op en verdween met hoge snelheid richting A12. De achtervolging werd ingezet, waarbij hoge snelheden werden gemeten en meerdere politieauto’s werden ingezet. Bij de afslag Arnhem-Noord verliet de auto de snelweg om richting het centrum van Arnhem te rijden. De auto ging via de Apeldoornseweg en de singels (deels spookrijdend) in de richting van het Airborneplein en via de John Frostbrug richting Arnhem-Zuid. Om via de Gelderse Rooslaan de busbaan op te rijden richting Arnhem-Noord. Daar raakte de auto helaas uit het zicht van de politie.

Op de Gelderse Rooslaan in Arnhem is tijdens de achtervolging een politievoertuig tegen een mast gereden. Eén van de twee agenten liep hierdoor kneuzingen op.

Uiteindelijk werd de geparkeerde auto enkele uren later aangetroffen achter een flatgebouw aan de Utrechtseweg in Arnhem. Het voertuig is afgesleept voor onderzoek. Het bleek om een gestolen voertuig te gaan. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Van de bestuurder ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt onderzoek in.