Tasjesdief aangehouden in Apeldoorn

Geplaatst op 18 maart 2012, om 16:40 uur

APELDOORN – Dankzij getuigen zit een 17-jarige Apeldoorner nu in een politiecel. Hij wordt ervan verdacht op zondag aan de Lorentzstraat in Apeldoorn een oude vrouw van haar tas te hebben beroofd. De vrouw raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg omstreeks 14.25 uur een melding dat op de Lorentzstraat een vrouw van haar tas was beroofd. Agenten gingen met spoed naar de opgegeven straat en onderweg werd al bekend dat de verdachte door getuigen was aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 17-jarige Apeldoorner werd door hen in bedwang gehouden en aan de politie overgedragen. Het geroofde tasje had hij inmiddels weggegooid.

De vrouw, een 73-jarige Apeldoornse, was bij de straatroof komen te vallen en had beenletsel opgelopen. Een aanwezige ambulancebroeder verleende haar eerste hulp, waarna zij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De verdachte is ingesloten voor verhoor en de politie stelt een verder onderzoek in. Bij dezen deelt zij al een pluim uit aan de mensen die verdachte hebben aangehouden!