Tieners opgepakt voor overval Varsseveld

Geplaatst op 29 maart 2012, om 20:43 uur

VARSSEVELD – De politie heeft afgelopen week drie tieners uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Zij worden verdacht van een overval op een tankstation in Varsseveld op 25 oktober 2011. Eén van hen werkte bij het tankstation.

Het overvallenteam kreeg de drie verdachten (15, 16 en 17 jaar) na uitgebreid onderzoek in het vizier, waarna zij werden aangehouden. Eén van de tieners, de 16-jarige jongen, werkte bij het tankstation. Hij en zijn vrienden worden verdacht van betrokkenheid dan wel de voorbereiding van de overval. Welk aandeel de drie hebben gehad, maakt de politie niet bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overval vond destijds op dinsdagavond rond 20.00 uur bij het Gulftanksation aan de Doetinchemseweg plaats. Een jongeman kwam het tankstation binnen en bedreigde de enige medewerker met een mes. Hij ging er met een geldbedrag vandoor. De gewaarschuwde politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Naast de inzet van meerdere politie-eenheden werd er een twitterbericht en een Burgernetbericht verstuurd. Deze acties hadden geen direct resultaat.

De twee tieners moesten donderdag 29 maart voor de Raadkamer verschijnen en blijven nog ten minste zeven dagen in gevangenhouding; de derde 15-jarige verdachte is onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte.