Bedrijfsbus rechtdoor over rotonde Brummen

Geplaatst op 24 april 2012, om 11:47 uur


BRUMMEN
– Bij de rotonde op de Arnhemsestraat met de IJsselgouw N348 bij Brummen is dinsdagochtend een nog onbekende bestuurder met zijn bedrijfbus onderaan het talud beland. De man raakte lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde rond tien voor half elf. De bestuurder kwam met zijn busje vanuit de richting Zutphen en wilde rechtdoor de rotonde oversteken, richting Leuvenheim. De man raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed op de rotonde enkele struiken uit de grond. Vervolgens reed het busje een hek uit de grond. De wagen kwam onderaan het talud op de neus terecht, sloeg over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. Het ongeluk zorgde voor een “enorme knal”, aldus enkele omstanders. “Het leek wel of er containers van een vrachtwagen vielen; zoveel lawaai!” De bestuurder wist op eigen kracht uit het voertuig te klimmen. Hulpdiensten kwamen direct ter plaatse. Het slachtoffer is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.

De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeluk.

De zwaar beschadigde bedrijfsbus moest worden afgesleept. Het overige verkeer ondervond enige hinder van het ongeval. De rotonde werd niet afgesloten.