Dode in weiland blijkt een inwoner (38) Velp - GelreNieuws        

Dode in weiland blijkt een inwoner (38) Velp

Geplaatst op 20 april 2012, om 15:55 uur

VELP – De recherche heeft de identiteit van de dode man die afgelopen woensdag werd aangetroffen in een weiland aan de Broekdijk in Velp vast kunnen stellen. Het gaat om een 38-jarige inwoner van die plaats, meldt een woordvoerder.

Het levenloze lichaam van de man werd aan het eind van de middag aangetroffen door voorbijgangers. Het lag in een weiland onder de IJsselbrug waarover ook de A12 loopt.

Omdat de identiteit van de man niet kon worden vastgesteld werd donderdag via Omroep Gelderland een opsporingsbericht uitgezonden met een verwijzing naar een foto van de man. Ook op een opsporingssite werd een foto geplaatst.

Tips van kijkers bracht de politie op het spoor van de mogelijke identiteit. Die kon na confrontatie met familie vrijdag worden vastgesteld, aldus een woordvoerder.

Over de doodsoorzaak heeft de politie tot dusver geen duidelijkheid verkregen. Aanstaande zondag zal er sectie worden verricht op het lichaam van de man. Daarbij zal mogelijk ook meer duidelijkheid worden verkregen of er sprake was van een misdrijf of een ander scenario.