Gewapende overval op Aldi in Arnhem

Geplaatst op 11 april 2012, om 16:38 uur

ARNHEM – Amper een kwartier na een gewapende overval op de Aldi aan de Honigkamp in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie dinsdagochtend een verdachte opgepakt; een 20-jarige Arnhemmer. Een tweede dader is nog voortvluchtig.

Twee mannen overvielen kort voor negen uur de supermarkt. Onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek werd een gering geldbedrag buitgemaakt. Op dat moment waren er een twintigtal klanten in de zaak. Twee van hen probeerden de daders te overmeesteren maar moesten dat met klappen bekopen. Een 65-jarige man raakte lichtgewond.

Na de overval renden de daders de zaak uit richting De Bitterstraat om via een pad richting Van Speykstraat te verdwijnen. Volgens getuigen zou een van hen in een auto zijn weggereden en de ander op een scooter. Diverse politie-eenheden gingen in de buurt op zoek naar de daders. Op het Lange Water werd op basis van informatie van getuigen een auto aangetroffen met de 20-jarige Arnhemmer er in. Hij kon direct worden aangehouden en zit vast voor verhoor en onderzoek.