Gijzeling in Eibergen blijkt Duitse filmopname

Geplaatst op 9 april 2012, om 13:24 uur

EIBERGEN – De politie is zondagavond druk geweest met een mogelijke gijzeling in Eibergen. Het onderzoek resulteerde in de aanhouding van acht Duitsers. Na verhoor bleek één van hen voor zijn studie tot regisseur een ontvoering in scene te hebben gezet en deze te hebben gefilmd.

De politie ontving zondag rond 16.45 uur twee meldingen van oplettende getuigen die gezien hadden hoe een jongeman in de kofferbak van een zwarte auto werd gestopt. De auto, een zwarte Audi, zou een Duits kenteken hebben. Er werd een burgernetactie gedaan. Hierop kreeg de politie tips dat de auto op een camping in Eibergen zou zijn gezien, aldus een woordvoerster.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 23.00 uur heeft de politie de acht bewoners van een huisje op de camping aan de Kerkdijk opgepakt en de auto voor onderzoek meegenomen. De mannen kwamen allen uit het Duitse Velbert en waren in de leeftijd van 19 tot 22 jaar oud.

Het ‘slachtoffer’ bleek een vriend van de regisseur in opleiding. De politie heeft de film gezien waarna de mannen naar huis zijn gestuurd. Daarmee zijn de mannen nog niet van het ‘gezeur’ af. De politie wil de kosten van de actie op hen verhalen.