Man (40) maakt sport van ‘gratis’ tanken

Geplaatst op 25 april 2012, om 15:51 uur

BRONCKHORST – De politie Bronckhorst heeft een 40-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd voor zeker twintig gevallen van tanken zonder te betalen. Een 20-jarige jongen uit de gemeente Bronckhorst zou hebben in twee gevallen hebben geholpen. Ook hij werd opgepakt.

De reeks van strafbare feiten begon eind januari met de verduistering van een VW Caddy in Uden. Hiermee kwam hij naar de Achterhoek en verbleef op verschillende adressen. Hier kreeg de politie verschillende meldingen van tanken zonder te betalen door een witte bestelauto met steeds verschillende kentekenplaten. Bij de politie was snel duidelijk dat deze in Hengelo (G), Wichmond en Zutphen van geparkeerde auto’s waren gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie in Noord-Brabant was inmiddels een onderzoek gestart en al snel werd een link gelegd met de in de Achterhoek gepleegde feiten met de witte VW Caddy. Aangezien de verdachte rondzwierf, werd hij landelijk gesignaleerd en eind maart kon hij in Zelhem worden aangehouden. Hij had bij een incident waar de politie bij was gehaald een valse naam opgegeven. Toen na onderzoek zijn ware identiteit bekend werd, was de lijst van strafbare feiten zo’n twintig zaken.

De verdachte werd verhoord en daarbij bleek dat hij in meerdere gevallen niet alleen op pad was geweest. Een tweede verdachte, een 20-jarige jongeman uit de gemeente Bronckhorst, werd aangehouden. Naast diverse gevallen van het tanken zonder te betalen in o.a. Huissen, Deventer, Holten, Wilp, Apeldoorn, Zelhem, Ruurlo en Vorden wordt de hoofdverdachte ook verdacht van de verduistering van een aanhangwagen in Zutphen. Hier wist hij op het Stokebrand een aanhanger los te praten, die hij niet meer terug bracht.

De verdachte is voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen en zit in voorlopige hechtenis. Het proces-verbaal is ingeleverd bij het OM.