Ongeregeldheden op Caterplein in Apeldoorn

Geplaatst op 8 april 2012, om 17:20 uur

APELDOORN – Bij grote ongeregeldheden op het Caterplein in Apeldoorn zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie vijf aanhoudingen verricht. De situatie escaleerde toen een groep jongemannen uit een café werd gezet.

Er ontstond een vechtpartij met de portier van het café. Andere portiers schoten te hulp, maar konden niet voorkomen dat de situatie volledig uit de hand liep. Ook de in het uitgaansgebied surveillerende agenten waren snel ter plaatse en probeerden de mannen te verdrijven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 27-jarige Apeldoorner reed ondertussen met zijn auto stapvoets het plein op, mogelijk met de intentie om de confrontatie op te zoeken met de portier. Een medewerker van een ander café wist de sleutels uit het contact te trekken, waarna de auto naar achteren is geduwd.

Meerdere mannen bleven de confrontatie opzoeken met de portier en de politie en weigerden te vertrekken. Naast de 27-jarige bestuurder van de auto, zijn nog drie andere mannen van 24, 27 en 29 aangehouden voor belediging en/of weigering instructies van de politie op te volgen. Ook deelde één van hen een trap uit aan een politiehond. De politie moest de wapenstok ter hand nemen om de mannen aan te houden. Ook zijn twee politiehonden ingezet, die enkele omstanders die niet op afstand bleven hebben gebeten.

De portier, een 35-jarige Arnhemmer, is ook aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een man meermals in het gezicht te hebben geslagen, terwijl de man al door een andere portier in een houdgreep werd vastgehouden.

Alle verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de ongeregeldheden.