Politie NOG: aantal overvallen flink gedaald

Geplaatst op 24 april 2012, om 17:07 uur

APELDOORN – Het aantal overvallen binnen het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland is flink gedaald. In het eerste kwartaal van 2011 zijn er 29 overvallen gepleegd. De eerste drie maanden van dit jaar waren dat er acht. De aanpak van overvallen is een belangrijke prioriteit van het politiekorps.

In 2011 is er een regionaal overvallenteam gestart. Het team is dagelijks bezig met onderzoeken naar gewapende overvallen. Het oplossingspercentage steeg vorig jaar al van 32 naar 45.8%. Vorig jaar is er flink samengewerkt om het aantal overvallen terug te dringen. De politie hoopt dat deze integrale aanpak heeft bijgedragen aan de daling. Ook dit jaar blijft de aanpak een belangrijke prioriteit.

De daling is in alle districten in de regio ingezet. In Apeldoorn werden er in het eerste kwartaal van 2011 nog 12 overvallen gepleegd. Dit jaar waren dat er slechts twee. In de IJsselstreek zijn er vorig jaar vier overvallen gepleegd. Dit jaar sloeg er tot nu toe geen overvaller toe. Op de Veluwe is het aantal gehalveerd, van vier naar twee. In de Achterhoek daalde het aantal van zeven naar vier.