Slachtoffer explosie eist schadevergoeding

Geplaatst op 6 april 2012, om 12:26 uur

ARNHEM – Het 16-jarige meisje dat bij de gasexplosie in de Arnhemse wijk ’t Duifje in november gewond raakte, wil een schadevergoeding van netbeheerder Liander. Het slachtoffer liep brandwonden in het gezicht op. Haar familie heeft een letselschadeadvocaat in de arm genomen.

Bij de explosie vielen twee gewonden. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Het huis was door de explosie onbewoonbaar geworden. Alle ramen waren eruit gesprongen.

Volgens kwaliteitszorgbedrijf Kiwa had Liander meteen het hele leidingsstelsel in de wijk moeten controleren toen in april in de wijk gaslekken werden gevonden. Dat is niet gebeurd, wel zijn steekproeven genomen. In de bewuste woning werd een gaslek gerepareerd, maar bleef door een fout in de procedure een tweede lek onontdekt. Door dat tweede lek ontstond uiteindelijk de explosie, aldus Kiwa.

Kiwa heeft na analyse van de gevolgde werkwijze van de monteurs een aantal verbeterpunten opgesteld. Een aantal daarvan is inmiddels overgenomen door Liander. Het bedrijf heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen de betrokken medewerkers. Liander heeft bewoners per brief op de hoogte gesteld.