Snel uitspraak over gestaakt duel Harderwijk

Geplaatst op 16 april 2012, om 15:59 uur

HARDERWIJK – De tuchtcommissie van de KNVB wil binnen twee weken uitspraak doen over de zaterdag na een massale vechtpartij gestaakte amateurwedstrijd tussen Zwart-Wit’63 uit Harderwijk en DOS Kampen.

Een 27-jarige speler van Zwart-Wit ’63 brak beide oogkassen, zijn neus en zijn kaak op twee plaatsen, doordat hij door een tegenstander in het gezicht werd getrapt. Dat gebeurde één minuut voor tijd. Ook supporters van beide team bemoeiden zich ermee en stormden het veld op.

De gewonde speler ligt nog in het ziekenhuis, maar is wel aanspreekbaar.

Van de clubs en de scheidsrechter wordt een schriftelijke verklaring gevraagd. De tuchtcommissie houdt daarna een mondelijke zitting, waar alle betrokkenen moeten verschijnen. De KNVB treedt sinds begin dit seizoen harder op. Spelers die zich ernstig misdragen, riskeren een levenslange schorsing.

Of de teams komend weekeinde gewoon in actie komen, wordt de komende dagen duidelijk, meldt Omroep Gelderland. Zwart-Wit’63 heeft voorlopig geen trek in voetbal en gaat de bond vragen om het duel een week uit te stellen.

Voor jeugdspelers van Zwart-Wit ’63 wordt een bijeenkomst georganiseerd, waar wordt teruggeblikt op de gestaakte voetwedstrijd. Er komt onder meer een hulpverlener. De bijeenkomst is komend weekeinde of volgende week.