Brand in verdeelkast na werkzaamheden in trafohuisje Huissen - GelreNieuws        

Brand in verdeelkast na werkzaamheden in trafohuisje Huissen

Geplaatst op 22 mei 2012, om 11:31 uur

HUISSEN – Zondagmorgen is een verdeelkast in de brand gevlogen aan de Perenbongerd in Huissen. Buurtbewoners hoorde luide knallen en zagen steekvlammen.

Omstreeks 10:13 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Perenbongerd. In eerste instantie werd er gemeld dat het om een gebouwbrand ging. Snel erna bleek het te gaan om een verdeelkast, waar flink wat spanning op staat. De vlammen sloegen eruit en er waren luide knallen te horen. Doordat de spanning er erna afging, doofde de brand.

Een monteur van Liander was even verderop bezig in een trafohuisje naar aanleiding van een stroomstoring elders in de wijk. Vermoedelijk toen de monteur de stroom er in het trafohuisje er weer op heeft gezet ging het mis aan de Perenbongerd. De vlammen sloegen uit het verdeelkastje. In het trafohuisje bij de monteur was veel gekraak en geluid te horen. Hij had direct in de gaten dat het niet goed was en heeft de groep weer afgeschaald. Nadat bekend was dat het om een verdeelkast ging heeft de monteur beide kanten spanningsloos gesteld en was het gevaar geweken.

Een speciale kraan moet komen om de verdeelkast te verwijderen. De verdeelkast is compleet verwoest. Hierna kan de stroom er pas weer op. De monteur van Liander gaat uit van interne korstsluiting in het verdeelkastje.

©Foto’s: Jeffrey Slendebroek & Dylan Jünemann/Persbureau Heitink