Meisje (18) aangerand in binnenstad Zutphen

Geplaatst op 18 mei 2012, om 13:43 uur

ZUTPHEN – In een steeg aan de Beukerstraat in Zutphen is woensdagmiddag een 18-jarige meisje uit Voorst aangerand door drie op dit moment nog onbekende mannen. Dat meldt de politie vrijdag. Zij is dan ook op zoek naar getuigen.

Het meisje liep rond 14:00 over de Beukerstraat, toen zij van achteren werd vastgepakt en een steeg in werd getrokken, in de buurt van de Hema. Drie blanke mannen klemden het meisje tegen de muur en hebben haar over haar hele lichaam betast, ook onder haar kleding. Na ongeveer 10 minuten liepen de mannen weg en lieten het hevig geschrokken meisje achter. Het 18-jarige meisje is daarna meteen naar haar scooter gelopen die bij de C&A aan de Overwelving stond, en is naar huis gereden. Thuis is ze opgevangen door haar ouders die, toen ze hoorden wat hun dochter overkomen was, direct de politie belden. Die is een uitgebreid onderzoek gestart.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');


De politie wil heel graag spreken met twee vrouwen die het meisje na de aanranding hebben zien lopen op weg naar haar scooter. Zij zagen dat het meisje overstuur was en spraken haar aan. Het meisje heeft niet met de vrouwen gesproken en is doorgelopen. De politie wil toch graag met deze twee vrouwen in contact komen, omdat zij wellicht meer kunnen hebben gezien.

Van de daders is alleen bekend dat het gaat om drie grote en/of stevige blanke mannen. Er waren die woensdagmiddag niet veel mensen op straat, omdat het slecht weer was. Het blanke trio kan iemand dus wellicht toch zijn opgevallen.