Miljoen euro aan belastingschuld getraceerd

Geplaatst op 16 mei 2012, om 11:09 uur

ARNHEM – Bij een grote verkeerscontrole bij Arnhem, maar ook bij Ede, heeft de Belastingdienst in de nacht van dinsdag op woensdag 52 invorderbare schulden getraceerd, samen goed voor circa 1 mljoen euro. In totaal werden met behulp van een kentekenscanner 4.221 voertuigen gecontroleerd.

Van de miljoen euro uitstaande schulden werd 15.440 euro direct geïnd. Op 31 voertuigen werd beslag gelegd; 10 auto’s werden afgevoerd. De controles vonden plaats op parkeerplaatsen naast de A12 en A50 bij Arnhem en op wisselende plaatsen in de directe omgeving van Ede. Zij werden uitgevoerd door politie, douane, belastingdiensten en marechaussee uit Nederland en Duitsland.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal werden 465 auto’s gecontroleerd. In een ervan troffen marechaussee en douane 1,2 kilo marihuana aan. De politie kwam zes personen tegen die nog een gevangenisstraf of boete open hadden staan. Er werden 21 boetes uitgedeeld voor onverzekerd rijden, het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs, gladde banden en dronkenschap.