Overlastcontrole in Spittaalstraat Zutphen - GelreNieuws        

Overlastcontrole in Spittaalstraat Zutphen

Geplaatst op 27 mei 2012, om 14:05 uur


ZUTPHEN
– Bewoners van de Spittaalstraat in Zutphen hebben in de nacht van zaterdag op zondag samen met de politie gecontroleerd op overlast. Volgens hen maken jongeren na het stappen lawaai en richten ze vernielingen aan. De bewoners zouden hierdoor uit hun slaap worden gehouden.

“Het komt regelmatig voor dat er ramen kapot worden gegooid en plantenbakken worden vernield”, zegt een bewoonster. “Ik kan het matje voor mijn winkel nog niet eens laten liggen, die is de volgende ochtend verdwenen of ligt aan de andere kant van de straat”, vult haar buurvrouw aan. Zij spraken jeugd dan ook aan op hun gedrag. De meeste lawaaimakers hadden begrip voor de situatie en deden de belofte in het vervolg stiller te doen. Op het plegen van vernielingen hebben bewoners stappers zaterdagnacht niet kunnen betrappen. Wel nam de politie een fles drank af van een jongen. Hij zat op de fiets te drinken, wat niet is toegestaan.

De in totaal tientallen fietsers die de controle zaterdagnacht passeerden zonder werkende verlichting hadden ‘geluk’. De politie schreef geen bekeuringen uit.

In december vorig jaar hebben de bewoners van de Spittaalstraat ook al met de politie samengewerkt. Toen ging het om een controle waarbij overtreders werden aangesproken op hun rij- en parkeergedrag in en rond de Spittaalstraat.