Politie betrapt duo met gestolen zitmaaier

Geplaatst op 8 mei 2012, om 19:02 uur

WENUM WIESEL – Op de Wieselsekampweg in Wenum Wiesel heeft de politie dinsdag twee mannen, een 37-jarige man uit Brunssum en een 25-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden. In hun bestelbus stond een gele zitmaaier die van diefstal afkomstig was. Ook lag er inbrekersgereedschap in.

De politie kreeg rond 11.45 uur melding dat een bewoonster in het buitengebied van Apeldoorn twee mannen in de schuur had aangetroffen. De mannen hingen een verhaal op en even later ontdekte de vrouw dat de schuurdeur geforceerd was. De mannen waren inmiddels alweer weggereden, in een witte bestelbus.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Agenten hielden korte tijd later een bestelbus met de twee mannen staande op de Wieselsekampweg. In de bestelbus troffen de agenten onder meer een gele zitmaaier aan. Waar de zitmaaier is gestolen, weet de politie alleen nog niet.

De politie op zoek naar de eigenaar van de aangetroffen zitmaaier. Die kan zich melden via 0900-8844. De politie onderzoekt of de mannen voor meer diefstallen van zitmaaiers verantwoordelijk zijn. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.