Politie zoekt derde slachtoffer verkrachter - GelreNieuws        

Politie zoekt derde slachtoffer verkrachter

Geplaatst op 25 mei 2012, om 12:38 uur

ARNHEM – Het rechercheteam dat de verkrachtingen onderzoekt in en nabij Park Sonsbeek in Arnhem en De Steeg, is op zoek naar een derde slachtoffer van de 43-jarige Rhedenaar. Dit zedendelict zou plaats hebben gevonden op 18 februari aan de Utrechtseweg in Arnhem, zegt een woordvoerder.

In het onderzoek bekende de 43-jarige verdachte naast de dubbele verkrachting in de nacht van 21 op 22 april ook al de verkrachting in De Steeg op 13 april. Ook heeft hij een verklaring afgelegd over een derde verkrachting. De raadkamer heeft inmiddels bepaald, dat de man nog voor zeker 90 dagen vast blijft zitten. Nu blijkt, dat er sprake is geweest van een derde zedendelict. Hiervan heeft de politie echter geen aangifte. Vandaar dat zij nu de publiciteit zoekt om het slachtoffer op te sporen.

Het derde delict zou plaats hebben gevonden in de nacht van 18 op 19 februari in Arnhem. De vrouw zou naast haar fiets langs de Utrechtseweg ter hoogte van het gebouw van Liander (voormalig Nuongebouw) gelopen hebben. Daar zou de vrouw zijn belaagd door de verdachte. Volgens de verdachte zou de vrouw gezegd hebben dat zij in Doorwerth woont, maar dit hoeft niet waar te zijn.

De politie hecht veel waarde aan het verhaal, dat de tot nu toe onbekende vrouw zou kunnen vertellen. Het rechercheteam wil haar dan ook graag spreken. Niet alleen in het belang van het onderzoek, maar ook om haar hulpverlening aan te bieden, mocht zij hier behoefte aan hebben. Het team zal uiteraard zeer discreet omgaan met deze aangifte. Het belang om dit zedendelict wel bij de politie te melden is groot, want met deze informatie kan de verdachte terecht staan.

Mensen met informatie voor de politie over dit zedendelict dat werd gepleegd op 18 februari kunnen bellen met 0900-8844 of Anoniem via 0800-7000.